O nama

Preporučujemo pročitati

Što je CitizenGO?

CitizenGO je zajednica aktivnih građana koji pomoću mrežnih peticija rade na zaštiti i unapređenju zaštite ljudskih prava: prava na život, obitelj i slobodu. Svojim radom želimo osigurati poštivanje ljudskog dostojanstva i prava pojedinaca.

Želiš promijeniti svijet? Tisuće istomišljenika će ti pomoći!

Pomoću CitizenGO internetske platforme za pisanje peticija možeš poslati peticiju osobama odgovornima za donošenje odluka na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Možeš poslati svoju poruku odgovornim osobama u državnim tijelima kao i onima koji posluju u privatnom sektoru. Pridružit će te se istomišljenici iz cijelog svijeta.

Sjedište CitizenGO zaklade?

CitizenGO djeluje u cijelom svijetu. Stvaramo kampanje na 11 jezika: engleskom, španjolskom, portugalskom, talijanskom, njemačkom, poljskom, hrvatskom, mađarskom, nizozemskom i slovačkom. Utječemo na institucije, vlade i organizacije 50 različitih zemalja.

Sjedište CitizenGO-a nalazi se u Madridu, ali članovi našeg tima rade u petnaest zemalja na četiri kontinenta. Tehnologija nam omogućava suradnju u "virtualnom (međunarodnom) uredu."

Naš rad je moguć jedino zahvaljujući velikoj mreži tisuća volontera po cijelom svijetu.

Financiranje CitizenGO zaklade?

CitizenGO se u cijelosti financira isključivo dobrovoljnim donacijama i malim prilozima građana širom svijeta i ne prodaje oglasni prostor.

CitizenGO tim?

Naš tim čine voditelji i stručnjaci o pitanjima obitelji, života i slobode. Radimo na različitim temama i prisutni smo u cijelom svijetu.

Članovi Upravnog odbora CitizenGO-a su: Ignacio Arsuaga, Blanca Escobar, Luca Volonte, Brian Brown, Gualberto García i Carlos Polo.

Koje su temeljne vrijednosti CitizenGO zaklade?

Naši ciljevi, način na koji ih ostvarujemo i način na koji komuniciramo s društvom u kojem živimo je drukčiji. Naše vrijednosti su:

  • Inovativnost. CitizenGO je odlučan u razvijanju novih načina sudjelovanje građana u javnim raspravama. Uz pomoć prednosti koje nam pruža internet želimo potaknuti građanski aktivizam onih koji žele donijeti promjene u svojoj okolini.
  • Transparentnost. Otvorenost i iskrenost u komunikaciji nas čini dobrim voditeljima, a transparentno upravljanje sredstvima - uzornom organizacijom koja se u svom djelovanju vodi tom vrijednošću.
  • Ažurnost. CitizenGO pravovremeno reagira na najvažnija pitanja svojih članova. Pitanje prava na život, brak, obitelj, vjerske slobode i ljudsko dostojanstvo.
  • Vjerodostojnost. CitizenGO nikad namjerno ne objavljuje krive informacije. U slučaju pogreške nastojimo ih ispraviti čim prije.
  • Predanost. Polazeći od uvjerenja da smo pokretač pozitivnih društvenih promjena, u potpunosti smo posvećeni najvažnijim temama svojih podupiratelja.
  • Velikodušnost. U središte svog djelovanja stavljamo osobu, njeno dostojanstvo, potencijale i očekivanja. CitizenGO svoje odnose (prema svome timu i njegovim članovima, različitim institucijama, medijima, suradnicima…) temelji na uvjerenju da svaka osoba zaslužuje poštovanje i razumijevanje.
  • Neovisnost. CitizenGO ne ovisi ni o jednoj organizaciji, političkoj stranci ili kompaniji. Nastao je kao rezultat suradnje brojnih podupiratelja i volontera. O njegovom djelovanju odlučuju isključivo njegovi članovi, a ta neovisnost jamči njegovu vjerodostojnost i učinkovitost.
  • Strast.Odlučni u svojim uvjerenjima želimo mijenjati svijet. Svi zainteresirani koji prate naše aktivnosti uočit će taj karakterističan način djelovanja.
  • Racionalnost.CitizenGO ne pribjegava ideološkim dogmama ili formama kako bi govorio o uzrocima svoga djelovanja već traži istinu pomoću razuma. Sve što predlažemo zasniva se na pravnim, antropološkim i drugim znanstvenim dostignućima.

Still need help? Contact Us Contact Us