Rólunk

Hasznosnak találhatod még

Mi az a CitizenGO?

A CitizenGO aktív polgárok közössége, akik célul tűzték ki az emberi élet, a család és a szabadság védelmét világszerte. Azért dolgozunk, hogy a hatalmon lévők tiszteljék az emberi méltóságot és az egyén jogait.

Szeretnéd megváltoztatni a világot? Hasonló gondolkodású emberek ezrei állnak melléd ebben!

A CitizenGO online petíciós oldalán keresztül levelet küldhetsz helyi, országos és nemzetközi döntéshozóknak vagy vállalatoknak. Hasonló gondolkodású emberek a világ minden részéről csatlakoznak hozzád az ügy érdekében.

Hol található a CitizenGO?

A CitizenGO a világ minden részén jelen van. Összesen 11 nyelven indítjuk kampányainkat: angolul, spanyolul, franciául, portugálul, olaszul, németül, lengyelül, horvátul, magyarul, hollandul és szlovákul. Több mint 50 ország intézményeinek, kormányának és szervezteinek döntésire vagyunk hatással.

A CitizenGO székhelye Madridban található, de munkatársaink három kontinens tizenöt városában élnek. A technika segítségével egy „virtuális irodában” dolgozunk. A CitizenGO eredményes munkája a világ különböző pontjain élő önkéntesek százaiból álló hálózatunknak köszönhető.

Ki finanszírozza a CitizenGO működését?

A CitizenGO működését kizárólag kisösszegű online adományokból finanszírozza, melyeket a világ minden részén élő emberek ezrei ajánlanak fel.

Semmilyen körülmények közt nem fogad el a CitizenGO anyagi támogatást közintézményektől vagy magánvállalkozásoktól. Reklámok nem jelennek meg a CitizenGO oldalain.

Kikből áll a CitizenGO csapata?

A csapat civil vezetőkből és szakemberekből áll, akik a család, élet és szabadságjogok területein tevékenykednek. Sokoldalúak vagyunk és a világ számos pontján dolgozunk.

A CitizenGO vezetőségi tagjai: Ignacio Arsuaga, Blanca Escobar, Luca Volontè, Brian Brown, Gualberto García és Carlos Polo.

Értékrendünk a CitizenGO-nál?

A CitizenGO nemcsak céljaiban külöbözik más szervezetektől, hanem azok elérésének módjában és az emberekkel való kapcsolattartásában is. Az alábbi értékekre építünk:

  • Kezdeményezés. A CitizenGO mélyen elkötelezett amellett, hogy új utakat építsen a polgárok számára a közügyekben való részvételhez. A kezdeményező szerep vállalásával segítjük az aktív polgári részvételt azoknak, akik szeretnének változtatni a környezetükön az interenet biztosította legújabb lehetőségeken keresztül.
  • Átláthatóság. A nyílt és őszinte kommunikáció segíti a CitizenGO-t, hogy az elsők között legyen. Forrásaink kezelése is átlátható. Ezen az úton szeretne a CitizenGO egy példaértékű szervezetté válni.
  • Gyorsaság. A CitizenGO gyorsan reagál olyan kérdésekben, mely a tagjai számára kiemelkően fontosak, mint az élethez való jog, házasság és család, a szabad vallásgyakorlás és az emberi méltóság.
  • Hitelesség. A CitizenGO mindenben a hitelességre törekszik. Ha hibázunk, igyekszünk azt mihamarabb helyrehozni. Szánt szándékkal nem közlünk valótlan híreket.
  • Elkötelezettség. A CitizenGO a tagjai számára fontos ügyek mellett való elköteleződésével különbözteti meg magát másoktól. A CitizenGo olyan ügyek mellé teszi le a voksát, melyek meggyőződésünk szerint igazságosak és a társadalom javát szolgálják.
  • Jótékonyság. A CitizenGO abban is más, hogy tevékenységei középpontjába helyezi az embert, az emberi méltóságot, az emberekben rejlő lehetőségeket és elvárásokat. A CitizenGO szerint minden egyes ember egyedi, tiszteletet és figyelmet érdemel.

    A CitizenGO a különböző csoportokkal (közösségek, intézmények, sajtó, stb.) tartott kapcsolataiban az embereket a társadalom értékes és szabad tagjaiként kezeli.

  • Függetlenség. A CitizenGO tevékenységét a támogatók és az önkéntesek összefogása biztosítja. Nem függ más szervezettől, politikai párttól, vállalattól vagy lobbicsoporttól. Ez a függetlenség garantálja a hitelességét és hatékonyságát küldetésében. A CitizenGO lépései egyértelműen bizonyítják, hogy a döntéseket a tagoknak, és nem a másoknak való megfelelés irányítja.
  • Elhivatottság.A CitizenGO hittel dolgozik. Hisszük, hogy a közjót szolgáljuk tevékenységünkkel és a világ megváltoztatása izgalmas vállalkozássá válhat. Az érdeklődők megismerhetik sajátos hozzáállásunkat abból, ahogyan dolgozunk.
  • Ésszerűség. A CitizenGO racionálisan keresi az igazságot. Nem támaszkodik ideológiai dogmákra és szabályokra magyarázataiban. A CitizenGO minden javaslata a tudományon, jogon és az antropológián alapul. Az érdeklődők a CitizenGO-t egy racionális kommunikációt folytató szervezetnek ismerhetik meg.